Sunday, 9 October 2011

ADA DJ PANDAI ENGLISH TAU.DIA BUKAK KELAS.GI LA BELAJAR.DH ABIH MINTAK SIJIL.

Katalah aku bengap,aku rela.Lama gak bende ni berlegar dlm pala otak aku sambil berharap ada org lain berfikiran sama cam aku.Tp kalo ditakdirkan aku sorg jer yg rasa camtu,aku terima hakikat bhw aku seorg yg lembap,bengap dan x paham konsep.
Apalah aku membebel ni..
Aku sgt x berkenan ngan konsep fancangan "may i %&*# u" radio E** setiap pagi.Dia lebih kurang mcm rancangan "gotcha" Hitz FM or panggilan hangit Hot FM.Tp compare ngan 2 rancangan lg yg lebih menjurus kpd gurauan,bg aku program "may i &%#* u" lebih kpd menghina dan menjatuhkan airmuka org.Kata DJnya,mari belajar english secara santai..
Ok,aku dgr rancangan smpi abih sbb aku nk gak tunggu DJ yg pandai speaking tu ajar pendengar utk berbahasa inggeris ngan betul selepas puas gelakkan "mangsa"yg speaking "berterabur".Yerlah,english aku sgtlah ke longkang so aku harap ada medium lain yg boleh bantu aku utk belajar speaking.Mana tau dh kaya ntt aku nk melancong ke London.
Tp sampai ke sudah..harammmmmm
Yg aku rasa cumalah sedih dan malu.Aku sedih dgn "mangsa" yg terkial kial cuba berbahasa inggeris dan dpt didengar satu Malaysia.Aku malu bila DJ gelak n pd masa yg sama maybe ada org lain yg gelak jugak.Kelakar kah tu? Kelakar ek?
Apa perasaan ko kalo "mangsa" tu sedara mara adik beradik ko?
Satu Malaysia dgr dia ckp broken english yg cam haram
Banggakah?
Org maybe x kenal mukanya tp pernahkah pikir perasaannya kalo dia dgr rakaman tu n korg gelakkan dia cam nak mati.
Sampai skang bila DJ tu siarkan rancangan tu aku cpt2 alihkan ke channel lain.Aku menyampah bila kita yg bijak sikit mempermainkan org lain yg lebih lemah.Kalo berani buatlah dlm bahasa portugis,tgk ko nganga ke tak pastu.okeh?
Aku tak taulah korg tp sepanjang aku sekolah smpi ke u dulu x pernah lg teacher english aku gelak guling2 dlm kelas tiapkali anak murid dia sebut broccoli as "brocCOLI".
SORRY,SY EMO.Saya ingat saya mmg kene jumpa phy&%#@*.Hey DJ!camne nk eja ni?aku x reti!

1 comment:

  1. If you want your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (no matter why you broke up) you need to watch this video
    right away...

    (VIDEO) Get your ex back with TEXT messages?

    ReplyDelete