Sunday, 26 January 2014

JALAN JALAN HUJUNG MINGGU

Assalamualaikum...

Weekend ni aku laki-less..kena gi outstation plak dia.Walaupun satu hari jer,still bosan gak sbb time weekend.Mana bleh laki takde time cuti..haih.

Tapi...takpelah.Dah dia pergi mencari rejeki..redha ajerlah.Memula dia cakap nak gerak Sabtu.Sepatutnya pagi Sabtu tu ada meeting PIBG kat sekolah Amani.Tapi mati mati aku ingat dia nak gi pagi so aku isi borang cakap tak pegi.Kut tak sapa nak jaga anak.Rupanya dia gerak petang..huk aloh.

Takpelah kalau dah gitu.So pagi tu laki aku bwk keta aku gi repair tayar.Dah mcm roda kereta lembu dah..bwk jer gegor.Kang terpelanting tgh jalan saja jer kang.

Agak agak tghhari,cam malas nak masak jer..kohkohkoh.Ajak dia makan kat luar.Since dia nak gi outstation,maka setuju sajalah dia.Kami gi Kenny Rogers je kat Plaza Alam Sentral.

Huru hara jadinya bila masing masing pakat pakat dera daddy

Jadi petang memerap kat umah ajerlah.Anak anak dh bising naper daddy keje time cuti.Alahai....

Jadi,pagi Ahad...kecoh cam hari sekolah gak.Biasanya time weekend ni bolehlah aku nak rilek jap sbb laki aku boleh tolong tgk anak anak.Tapi..pagi pagi buta aku dah memekak bila dorg main sembur air kat ruang tamu.Terus aku suruh dorg masuk bilik...pikirkan blk apa salah dorg.Dgn Rafhanah sekali aku suh pikir.Hahaha..cian.Nasib baik tak suh si Fatih bombom tu sekali.

10 minit lps tu,Rafhanah keluar.Tunjuk aku satu kertas.Ntah hapa dicontengnya.Aku wat tak tau jer sbb tak paham apa yg beliau cuba sampaikan.Lps tu Hakim plak keluar.Bwk kertas jugak.Rupanya "I'm sorry" note.Amani pun sama.Huk aloh,cair hati aku nih...

Olololo..sweet tul.Nanges mak...tapi,sempat tibai lipstik aku nak buat kiss...alahai.

Bila dah cenggitu,masing masing cuba nk ngambik ati.Aku tgh lap cabinet TV,diorg pun sibuk nak ngelap gak.Tapi nak bagi lap apa ye? Haaa...amik ni.Lap dinding tu.Penuh ngan artwork korg jer kan..abih dinding tu...

Tetiba rajin plak nak ngelap dinding.Lantak korg la..janji happy.

Memandangkan diorg sgt behave ari tu..kena bagi reward sikitlah.So,lepas settle kemas rumah dan solat zohor,bwk dorg pegi Tesco.

Memula makan dulu...jap lagi baru pergi kat tempat bermain tu yer nak..

Makan dulu.Si Fatih skang eksen...nak duduk kat baby chair..walhal blm boleh tegak lagi.Kalo tak dibagi...bising sgt mulut dia nak keluar dr stroller.

Dah siap makan,bawak diorg kat tempat games centre Tesco tu.Main puas puas...

Muka muka ceria...

Seronok sgt bermain kat sini...

Emak redho nunggu kat tepi.Fatih takut rupanya masuk sini.Manjang melekat ngan omak eh

Dah penat main,ajak cari barang mainan kat tingkat atas plak.Apalagi...lagilah teruja diorang.Aku plak nak carik barang dapur sikit.

Tak lama kat atas diorg dah ngantuk.Alahai kesiannya.Tapi,sangat behave..tak buat perangai lak kali ni.Kalo tak...hmmm.So..capai mana sempat aje lah.

Bila dah masuk keta..baru tau naper diorg behave sgt walaupun penat dan ngantuk.Kat dalam keta tetiba Hakim cakap terima kasih..."Hari ni kitorg suka sgt.Tima kasih ibu sbb bwk gi tempat mainan..belikan mainan...hakim janji tak nakal lagi"

Hukhukhuk..terharu gue.Walaupun tak dijamin diorg tak nakal lagi tapi takpelah.Dah nama budak budak,adatlah nakal sikit sikit tuh.Asalkan diorg tau mintak maaf dan berterima kasih,dah cukup buat aku.Esok esok nakal lagi..ibu marah lagi yer...hehehehehe.

Walaupun outing kali ni tak cukup korum tapi still seronok.Kalau daddy ada mesti lagi seronok....

Balik dari Tesco dah kul 6 pm.Aku dah siap siap tapau pizza utk dinner.Tapi,diorg request gak nasik.Huk aloh..sapa plak nak makan pizza?Terpaksalah pizza tu masuk dlm esbok dan aku bersilat kat dapur masak nasik.Ni nak manja ke nak dera ibu?hukhukhuk...

Sekian saja cerita aktiviti kami dihujung minggu ini.La ni nak berdengkur dah.Laki aku sampai jer umah,dgr cerita aku dua tiga patah terus lena.Siann...penat.Esok nak keje plak.Aku pun kene masuk opis cam biasa gak.Huhuhuhuhu...i hate monday coz monday is not sunday.I wish everyday is public holiday....

Saturday, 25 January 2014

CHEEZYBALL DAN NASI LEMAK

Assalamualaikum...

Haritu kawan aku ada share satu resepi kat FB.Cheezy ball namanya.Mcm senang jer...mcm mudah jer...resepinya simple ajer.

Maka..memandangkan sumer bahan dah sedia ada kat umah ni maka gigihlah aku nak try.Tapi,maklumlah..bakat memasak tak berapa nak ada jadi...rupa cheezyball tu agak kelakar.Bila makan plak..rasanya okeylah.Takdelah ko rasa hampa,kecewa sampai tahap ko nak hempas cheezyball itteww ke lantai.Bolehlah makan cuma takde lah anak anak cakap "Wow!!Sedap nak mampus!"

Lagipun aku mmg selalu masak tak ikut sukatan yg betul.Aku masak "ikut suka ati aku laaa".Jadi,utk mendapat hasil yg memuaskan,sila ikut resepi yaaa...

Ni resepinya:-
Cheezy ball

Bahan-bahan :
350 gram ubi kentang @ 2-3 bj (di rebus dgn sdkt garam & gula secukup rasa)...
250 gram tpg gandum (guna sehingga adunan sebati je)
Serbuk lada aji-sho
250 gram keju cheddar (intan guna chesdale slice je..sekpg d potong dpt 4)
1-2 biji telur
Serbuk roti secukupnya

Cara2:
1. Ubi kentang yg direbus tadi dilenyek sehingga hancur
2. Tabur lada, tpg gandum sehingga sebati
3. Ambil adunan jdkn bebola, leperkn & masukkn keju & bulatkn
4. Golekkn dlm serbuk roti,kemudian dlm telur yg tlh di pukul pula.
5. Golekkn sekali lg dlm serbuk roti sehingga semua bsalut rata
6. Gorengkn dlm minyak yg panas sehingga warna mnjadi keperang2an dgn api yg sederhana sbb serbuk roti cepat hangus nnt..angkat & boleh di mkn bsama sos cili tp mkn camtu pun dh sedap..

P/S: Aku tak tau nak kredit kat sapa resepi ni sbb dah dishare dr yg share dan seterusnya.Tapi ada nama Intan kat resepi tu..jadi kredit to Intan lah....


Adunan cheezyball.Tak semenggah sgt sbb still ada kentang yg blm hancur

Dah siap..


Lepas buat nih..masak nasi lemak utk lunch membawa sampai ke dinner sekali.Hahahaha.Sbb dah dua hari tak ke pasar,lauk yg tinggal cumalah ikan tongkol,jadi sila redho yer wahai suami dan anak anak ngan juadah nasi lemak jer sepanjang hari.

Bekal utk Amani

 Itu sahajalah entry masak memasak saya...sekian terima kasih.











Wednesday, 22 January 2014

HENTIKAN PENYEBARAN INI..

Assalamualaikum...

Pagi tadi masa on the way dari hantar Hakim ke sekolah,dengar berita kat radio.Ada kes budak umur 2 tahun kena bunuh kat Paka.

Innalillahiwainnailaihirojiun...


Dengar berita tu saja dah cukup meluluhkan hati aku.Terus aku pandang anak anak yg bergelimpangan tidur dlm kereta.Nasib baik pagi pagi xde kereta banyak..sempat duk menjeling plak tatkala drive.

Apa nak jadi ngan masyarakat kita hari ni?Makin lama makin mengerikan kes kes jenayah yg berlaku.Apa dendam pembunuh tu pada anak sekecil itu?Allahurabbi...tak dpt aku bayangkan kesakitan yg ditanggung oleh tubuh sekecil itu saat dia menghembus nafas terakhir.

Allah....sayunya hati.Hancur luluh...
Semoga rohmu bersemadi dengan aman wahai anak.Syurga lah tempatmu..

Bila dah blk..settlekan kerja rumah,aku rilek jap bukak FB dan terjah blog.Tergerak plak nak click satu link blog pasal kes pembunuhan tu.

Apa yg aku nampak seterusnya...very disturbing!!Lebih lebih lagi kalau kau adalah seorang ibu..

Gambar mayat budak tu ditepek kat blog tu tanpa censored..jelas sejelasnya.Dalam keadaan ngeri dan menyayat hati!! Dalam tak sedar mengalir airmata aku...

Yang membunuh dah satu hal...yg ambil gambar dan yg sebarkan plak lagi satu hal.Aku rasa diorg ada alasan sendiri tapi aku harap mereka tahu bahawa gambar begitu sangat sangat sangat menyiksa jiwa.Lagi lagi jiwa seorg ibu.Bayangkan kalau mayat itu adalah zuriat sendiri?Apa perasaan kita tatkala gambar itu tersebar luas kat laman sosial?

Aku hanya merayu kepada sesiapa yg ada terima gambar tu thru whatsapp ke fb ke apa ke...cukuplah sampai kat kita ajer.Tak payah lah share plak.Aku faham maybe kita rasa prihatin atau terlampau marah.Tapi,cukuplah kita sekadar share beritanya saja.

Anak kecil itu sudah kehilangan nyawa...kita serahkan sahaja pada pihak berkuasa.Dengar cerita suspek sudah ditangkap termasuk ibunya.Jadi,tunggu sahajalah perkembangannya.Semoga pembunuh menerima pembalasan yg setimpal.

Al Fatihah....





















Wednesday, 15 January 2014

PELAJARAN SIVIK..SILA BERATUR

Assalamualaikum...

Hari ni makcik nak citer pasal sivik yer anak anak...

Semalam petang,kejadian berlaku masa aku tunggu Amani blk sekolah.Luar pagar tu ada pakcik jual aiskrim.Ramailah bebudak berkerumun beratur kat pakcik tu nak beli aiskrim.

Aku perati jer dorg ni..kecoh kut.Terhibur gak tgk pakcik tu layan bebudak tu dgn sabar.Senyum jer dia sambil tgn cam lipas kudung ceduk aiskrim.

Anak anak aku pun nak jugak aiskrim tapi sebab ramai sgt budak beratur so aku suruh diorg tunggu dulu.Kitorg duk tepi dulu sementara pakcik tu abih melayan yg lain.


Yang ramai membeli kat situ kebanyakkannya yg naik bas /van sekolah.Jadi,berdikarilah dorg beratur sendiri tunggu turn.Takde org dewasa yg teman melainkan uncle atau aunty van sekolah tunggu kat tepi.

Tetiba,ada sorg makcik ni...tanpa rasa bersalah,tetiba menyelit kat celah budak budak ni dan terus order aiskrim utk anak dia.Pakcik tu nampak serba salah tapi bagi jugaklah kat dia dulu since dia dh menghalang laluan kanak kanak ni.

Panas ati gak aku nengok gelagatnya.Bayangkan muka kanak kanak riang duk menjerit mintak aiskrim tetiba terkulat kulat mendongak pandang dia yg lebih besar menyelit kat tgh tgh.

Mentang mentanglah yg beratur tu budak kecik..suka ati je mencelah masuk mcm tu jer.Kalau taknak tunjuk contoh yg baik kat budak budak tu,at least tunjuklah contoh kat anak sendiri tu.

Aku nak tegur kang,mcm garang plak muka dia.Segarang garang aku...aku berani marah anak aku ajer..org lain tak..kohkohkoh.Kang dia sound aku kang,blk nangis,Amani plak kene pujuk aku.

So,aku tarik tgn Amani,bagi duit,pastu ckp kat dia kuat kuat .."Nah,kakak along ambik duit ni,ckp ngan pakcik nak beli aiskrim.Tapi..BERATUR tau..jgn potong Q..sian org lain dah lama tunggu"

Nilah namanya "marahkan menantu sindir anak".Ada kene mengene ke peribahasa tu?Hah...pelantaklah

Seperti yg dijangka,makcik tu buat reaksi "Ada aku kesah?".Dah dpt aiskrim,bagi kat anak dia terus blah.

Kesian aku tgk budak budak umur 7-8 thn terpinga pinga tgk kerenah org tua mcm tu.Walau diorg budak sekalipun,takleh show respect sket ke?Budak budak tak beratur..biasalah.Nama pun budak.Tanggungjawab kita yg tua bangka ni lah nak ngajar diorg supaya timbangrasa kat org lain sket.Ajar disiplin dan apa apa lah yg patut diajar.

Bukan nak tunjuk baik kata kita ni org beradab sgt..kdg kdg pun jahat juga.Tapi,mana yg simple simple tu praktikkanlah.Ngan budak budak pun main rempuh ajer..pikirlah kalo org lain buat anak kita,camne?Buat plak depan anak,jap gi dia pun buat benda yg sama tanpa rasa bersalah.

Last last kami pun tak beli sbb hari dh nak ujan.Aku ckp jer kat dorg ntt aku belikan kat kedai runcit.Tapi,masa aku gerak,masih ada 3-4 org still beratur.Yelah,budak..apa dia kisah nak ujan ke tidak.Uncle van dah panggil pun dia stay gak kat situ.Pakcik aiskrim still gigih buat cepat cepat sblm ujan lebat turun.

Itu ajelah yg makcik nak bebel ari ni.Makcik ni memang..sound depan tak berani.Hati tisu..jerkah org pandai,sendiri kene jerkah..nangis..Jadi..yg baik tirulah..yg tak baik jgn diikut.Yang tak berani sound pun,itu terpulang.Kalo rasa rasa nk sound tanpa menimbulkan perbalahan..silakan.Kalo end up bergaduh,pun tak guna gak.Dpn budak budak plak tu...

Jadi,makcik chow dulu lah..sekian terima kasih.





















Monday, 13 January 2014

KERETA ROSAK LAGI

Assalamualaikum...

Hari ni stress sungguhlah gua...kereta aku buat hal lagi.Tersemput semput mcm org nk kentut tak lepas.Paling jauh aku boleh tekan minyak sampai 40kmj saja.Mesti stress org belakang aku tadi.Dah lah pagi pagi time nak antar Hakim tu..time tu org ramai nak gi kerja.Ampunkan saya pak...

Tapi,nasib baik takde org hon ke apa..kut tak mesti lagi stress.Maknanya rakyat Malaysia ni masih penyabar...nak buat cemana...keta saya ni agak dah...opssss..baru teringat.Haritu adik ipar aku nk pinjam keta tu,aku dah pesan kat dia,jgn lenjan ganas sgt sbb keta tu dah uzur.Ni mesti keta ni kecik ati ngan aku sbb kata dia dah uzur..huhuhuhuhi..maaaf..lenkali aku tak cakap ko buruk atau uzur lagi dah...kembalilah seperti sediakala wahai keretaku...

So,tadi masa ambik hakim kat sekolah dan on the way nak hantar Amani ke sekolah,diorg komplen kereta panas (aku terpaksa tutup aircond kalo tak ia mamfus terus).Aku cakaplah ngan diorg kereta rosak

Hakim :Nape kereta ibu rosak? Kereta daddy                    okey je.

Amani: Ialah..kereta ibu ni dah lama.Kereta                     daddy tu baru lagi

Hakim:Ooo..Kalo camtu kereta ibu ni "emak" kepada kereta daddy lah..

Pastu berderai gelak dorg berdua.Rafhanah yg tak paham ujung pangkal pun tumpang gelak sekali.

Wah..wah...kemain korg kutuk keta ibu yer? Kalo takde keta ni,alamat naik van sekolah lah jwbnya korg...




Nasib baik status "emak"...kalau "nenek"?




















Sunday, 12 January 2014

IBU BEKERJAYA VS SURIRUMAH

Assalamualaikum...

Lega..dah terbongkang terlentang dah anak anak aku.Mata emaknya saja yg duk segar bugar lagi.Walhal esok nak bgn awal...anak sekolah.Tapi,payah betul nak lelap.

Takpelah..kang balik dari hantar Hakim kang...bolehlah membuta jap.Heheheheheeh..

Bercakap pasal kerja tak kerja ni..aku teringat gak conversation aku ngan kwn kwn.Pasal diorg jeles aku dpt jadi surirumah so aku dpt luangkan sepenuh masa ngan anak anak.Uruskan rumahtangga sepenuh masa etc.Jeles tu bukan bermaksud dengki yer..kena explain kang tak pasal pasal anggap lain plak statement aku tu.Bukanlah kata diorg ni dengki yg busuk ati tu...yg ni jeles lain.Jeles as in diorg wish nak duk umah jugak.Siapkan anak gi sekolah,prepare bekal etc.

Bila dengar mcm tu,aku serba salah gak nak bagi reaksi.Patutkah aku rasa bangga?Rasa bertuah?

Aku tak rasa begitu....ada gaklah...sikit...

Memanglah impian setiap ibu utk besarkan anak anak sendiri 24 jam tapi bekerja tak menjadikan mereka "less mum"than stay at-home-mother.

Emak tetap emak walau dimana pun mereka.Yang penting bagaimana mereka mendidik anak anak.Ini pendapat aku lah.Tapi kalau ada pendapat berbeza,tak ada masalah.Terpulang pada diri masing masing.

Menjadi fulltime housewife tak bermakna aku adalah ibu yg lebih baik daripada kawan kawan aku yg berkerjaya.Maybe sebab aku pernah bekerja sebelum ni jadi aku lebih memahami.Aku faham mcmmana rasanya bila nak tinggalkan anak kecil dibwh jagaan pengasuh ataupun nursery.Aku fhm perasaan gundah gulana bila anak demam dan pada masa yg sama tak dapat cuti etc.

Aku tak reti nak bahaskan dari sudut agama mcmmana tapi ada sebab wanita perlu bekerja.Lebih lebih lagi kalo bekerja di bidang yg kritikal spt doktor,jururawat,cikgu etc.Tapi tak bermaksud kalo kerja sektor lain itu tak penting.

Aku agak tersentuh hati bilamana ada kes kematian di taska atau kes dera,maka ada yang komen " Jaga sendiri lah anak tu woii..toksah lah hantar nursery".Ada yg lagi keras nadanya menuduh ibu tersebut yg kejam kerana tergamak hantar anak ke nursery.Ini memang betul betul aku baca...urut dada kejap.

 Aku rasa,kalau kita dapat menjadi fulltime housewife ataupun isteri kita tak bekerja,bersyukurlah.Tapi tak perlu pula nak menghukum isteri atau ibu yang bekerja kerana itu terpulang kepada niat dan keadaan masing masing.

Kita tak tahu situasi mereka.Lain org lain laluan kehidupannya.Kdg kdg bukan sbb suami tak mampu,maybe dia nak kena tanggung ibubapa,nak bayar hutang,nak bg lebih keselesaan kpd keluarga,komitmen itu ini...blablablabla.Ingat diorg taknak ke duk umah?


Aku harap niat kawan kawan aku tu dipermudahkan jalan oleh Allah.InsyaAllah...

























Wednesday, 8 January 2014

AKU AKAN MERINDUINYA...

Assalamualaikum....


Tak mau cakap banyak...





Memula dia conteng drawer tempat simpan barang HelloKitty aku.Nak marah kang...apa sgt lah dia paham.Lagipun,biarlah dia asah kreativiti dia walaupun hati ini remuk redam..huhuhuhuhu...


Sekarang....

Dia buat tombol drawer tu sebagai penyangkut botol air dia plak dah....

Adohai....




Anak...oh...anak...

Nak gelak plak aku tgk gelagat Rafhanah ni.Ada jer benda dia nak buat kat dlm rumah ni.

Layankan ajer...dia bukan selama lamanya akan jadi budak.Suatu hari nanti aku akan rindu momen momen mcm ni.

Pasti....aku pasti akan rindu....











Monday, 6 January 2014

PAK HAILAM KOPITIAM

Assalamualaikum....


Hari ni cuaca mendung..hujan renyai renyai.....

Aku tak bermaksud utk berpuitis mahupun meluahkan rasa kesedihan dari sudut hati yang paling dalam...

Aku hanya......




Mahu......









TIDUR....



Hehehehe..sudah sudahlah merepek.Mari bercerita topik yg paling aku suka iaitu makanan...

Tiapkali aku gi shopping barang dapur kat Tesco..aku pasti (wah..ayat) singgah kat Pak Hailam Kopitiam sebab anak aku suka makan wholemeal red bean pau.

Kat sini aku paling suka makan beefnoodle.Memang sedap.Amani pun suka.Tiapkali dtg.. manjang order yg tu ajer.Jadi aritu aku try order meatball.Saja order utk Rafhanah.Hakim takyah suh makan benda lain,mmg pau saja idaman hati dia.

Aku pun sajalah ambik sebiji meatball tu..eh,sedap bak angggg...last last Rafhanah makan roti bakar aku,aku bedal meatball tu sampai licin...hehehhee.



Meatball dgn mushroom sauce yg mmg lazat sekali.Menitik plak airliur gua time menaip nih.Tapi...jgn plak ada yg terpengaruh ngan entry ni pastu gi try tak kena selera dia mai marah aku plak yer.Kat tekak aku ni..mmg sedap.Ntah bape kali nak cakap ntah.

Dan,jgn risau ngan status halal.InsyaAllah halal sebab aku dh search kat website halal Jakim.Gitu....


Lepas dah "isi minyak"..moh naik shopping la anak beranak gitu.Nak gi redeem kupon Tesco.Best gak ada membership card Tesco,ada diskaun brg,bg cash voucher.Cash voucher selalunya valid bertahun tapi aku suka redeem cpt cpt sbb takut lupa.Jap lagi reput dlm purse plak.So far dh byk dh aku redeem.Bolehlah join rancangan "Extreme Couponing"..hehehe.




Oppss...jgn betulkan spek mata anda ataupun jgn terburu buru gi jumpa doktor mata sbb gambar tu mmg aku blurkan.Bukan apa..saja tgh syok edit gambar.

Kupon kat atas tu bulan lps punya.Sikit jer sbb bulan sebelum tu aku dh redeem RM20.Byk gak lah tu...

Okey..itu sajalah.Cerita dr seorg surirumah,what do u expect?Cerita beli brg dapur sajalah...�πŸ‘©

























Friday, 3 January 2014

KOLEKSI HELLO KITTY

Assalamualaikum....

Hari ni aku nak cerita pasal koleksi.Haaa...start dari kecik sampai dh beranak 4 ni..memang aku x pernah lupakan hobi nan satu ni.Cuma,barang yg dijadikan koleksi tu jer yg tak konsisten.

Masa sekolah rendah,aku ada koleksi alat tulis.Ianya bermula masa aku darjah 3.Masa tu aku berjaya dpt no 3(kut?) dlm kelas.Pastu tetiba ada member bagi hadiah pemadam.Ntah naper lps tu tetiba kwn lain tgk dia bagi hadiah,sumer pakat pakat bagi hadiah.Pemurah kwn kwn aku...Alhamdulillah.Ada yg bagi pensil,sharpener,set alat tulis etc.

Bila dah ada banyak,tetiba rasa syg plak.Tak pakai pun,aku simpan.Pastu tiap tiap minggu,punggah balik,kira pastu simpan elok elok.Hobi berterusan sampai abih sekolah.Yg lagi lg best bila hobi kwn aku yg suka bg hadiah tu pun berterusan:p

Kawan kawan aku memang best lah.Yelah,aku bknnya org senang sangat..mintak rengek rengek ngan mak ayah terus dapat.Nak dpt lempang ada harapan lah kut.

Lepas tu byklah lagi tapi aku tak ingat.Masa aku kecik dulu pun aku penah kumpul coklat dan gula gula.Ko ado? Tiap tiap hari lps blk sekolah aku beli lah gula gula.Kalo beli 3 bijik,1 aku simpan.Sampai kembung poket poket beg sekolah.Sampailah satu ari tu kantoi ngan adik aku yg no 3 tu.Pastu dia komplot ngan adik aku yg no 2 makan coklat tu sama sama.Pastu aku ngamuk.Pastu mak aku lak yg ngamuk.Pastu aku bertekad takkan kumpul cekelat lagi sampai bila bila...hahhahahahaa.

Masuk U dulu..aku suka kumpul kaset yg aku rakam lagu lagu hindustan.Tiap tiap hari buat jenayah cetak rompak tu tapi utk dgr sendiri lah.Kalau jual pun mana laku,sapa yg nak dgr?Org semua layan lagu omputih.Pastu melarat kumpul komik Doraemon dan Shin Chan pulak.

Bila dah kahwin ni,kegiatan mengumpul barang ni agak kureng sket.Aku pun tak ingat apa benda yg aku kumpul?Pinggan mangkuk?Takde...Handbag?Pun tak...

Sampailah dua tiga tahun ni..tetiba suka plak kumpul barang Hello Kitty.Buruk kan mak budak ada hobi cam remaja...sampaikan Amani pun selalu gelakkan aku yg suka kumpul brg kartun.Biasanya bila beli,aku selalu gunakan dia..kat kaunter sengaja jer tanya dia kuat kuat "Kakak along suka tak yg ni?"sambil jegil mata bagi isyarat #jgnkantoikanibutau#

Tapi kalo dah bekas bubuh garam kunyit pun bertema HelloKitty..takyahlah nak gunakan anak sgt lah...tapi aku genius.Aku beli online...selain aku dan penjual..takde sapa yg tahu...kuikuikui...genius lah sgt...

Jadi...tadi dah sampai brg yg aku beli.Sukanyaaaaaa....

Dah sampai....


Bekas rempah

Power Bank

Table Lamp


Aku sebenarnya ada beribu ribu lemon lagi brg Hello Kitty ni tapi sumer sumbat dlm drawer tak pakai pakai pun.Nanti aku nk kumpulkan balik dan rekod dlm buku log.Hamboi..melampau.Mcm lah ada org nak amik.Gelakkan ada lah.

Tak kisahlah..janji aku suka.Hati berbunga jer pandang HelloKitty yg comel.Next entry aku buh gambar lagi....