Friday, 28 February 2014

HABISLAH KAKAK ALONG!

Assalamualaikum...

Hari ni aku malas nak prepare breakfast sbb baru tadi aku cakap ngan laki tekak aku mengidam nak makan kuih tepung gomak...tekak aku tau yg nak..bukan salah aku..ngaaaaa,sedapnya tepung gomak.

Jgn plak sangka aku nak up entry resepi tepung gomak plak.Entry aku dan tajuk serta jalan cerita mmg selalunya akan tersasar pada perenggan pertama.

Semalam aku nonton cerita "One born every minute UK".Tak sangka citer org kat labour room sekarang dh jadi reality TV.Jap lagi tak mustahil kisah org sembelit pun boleh jd modal reality TV.Mcm mcm betul dunia sekarang ni.

Biasalah org nak beranak kan,mestilah ada tunjuk scene yg dia menjerit,mengerang kesakitan..so hakim yg sebelum tu tgh sibuk tembak aku ngan senapang mainan dia tetiba tercegat depan TV.

"Kenapa dia menjerit mcm tu ibu?"tanyanya.

"Oh,beranak ni sakit tahu..sebab tu lah dia jerit"aku jawab sambil teguk air kopi.

"Oooo....hmmmm..abihlah kakak along (merujuk pada Amani)"katanya.

Tersembur air kopi!!!
"Apsal Hakim cakap mcm tu?"
"Yelah..nanti kakak along dh besar,mestilah dia pun beranak"balasnya..innocent.

Adohai hakim....

6 comments:

  1. hahaha.....cepat Hakim tangkap ye.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah..tanjat boboi kejap td..hahaha

      Delete
  2. salam sis….advance tul pemikiran anak2 kita kan…tapi mmg betul la kang Hakim…abihlah kakak along ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Kan? Tak sangka dia boleh fikir sampai ke kakaknya..terkedu emaknya kejap..hehehehe...

      Delete
  3. pemikiran yg kreatif..hehehe..budak2 memang suka piki lain dari org dewasa hehe

    ReplyDelete