Sunday, 17 February 2013

MAKAN MAKAN DI HARI RAYA

Sambung balik citer masa CNY...hek elleh,siap bersiri cam drama Adam & Hawa plak.Kut meletop takpelah jugak..kehkehkeh..tak kira ah..nak buat jugakkkk....

Agenda sepanjang raya ialah jalan-jalan cari makan jer.Memula tuh pergi Times Square.Dah bertahun tahun aku duk area KL dan Selangor,tak pernah sekalipun aku jejak kat TS tu...sedeyyy kan.Tapi bila dah masuk..huh,tak menyesal aih tak pergi.Ngan parking pusing2,laki aku dah start hangin.Kitorg singgah makan jer sebab Amani teringin sangat nak makan kat Secret Recipe.Ntah napa dia ngidam ntah.Siap main cabut undi sebab Hakim nak makan pau kat Pappa Rich.Daddynya siap berenti tepi jalan,cabut rumput dan buat cabutan,sapa dapat rumput plg panjang,dia menang...

Adik dah bosan...lapar

Hakim yg makan dengan comot...tak encem langsung!!
Nasib baik service kat Secret Recipe ni cekap dan pantas.Dengan lapar dan bengang..pakej yg sangat lengkap untuk mudah naik angin,tapi dengan layanan yg bagus,darjah ketensenan menurun.Alhamdulillah...bagus...

Next day...balik lah ke tempat faveret kami,Sunway Pyramid.Mungkin sebab dah bertahun tahun asyik ke sana,dah mcm umah sendiri plak..hehehehe.Maksudnya,kami dah selesa ke situ..dah hafal kat mana nak parking dgn cepat,dah tau mana nak tuju..etc.Kali ni nak gi Daiso,beli barang2 cute dgn harga RM5 jer.Sebelum pilih barang,makan dulu...

Singgah kat Manhattan Fish Market.Ada waitress mat salleh pakai cheongsam.Nasib baik dia pakai legging sbb kaki dia yg panjang tu membuatkan cheongsam dia nampak pendek...kata lakiku...Cisss!!


Mmmm...dap nyer...

Amani yg ngantuk...

Appertizer utk aku jer..bukan utk sumer org...Cheezy Chips

Cubaan laki aku utk mencilok air aku yg aku lupa namanya...rasa cam Cornetto.

Ni lah yg kitorg makan...sedap

Jadi,itu sajalah agenda kami di hari raya...hehehehhe....

Makan...

Makan....

Dan....Makan....

Tapi tak MASAK...hahahahahahampeh!!

7 comments:

  1. Bestnya.....makan dan makan dan makan lagi....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcmmana lah nk kurus kan camni?eh,tgh pregnant,tak rasa bersalah,heheheheh

      Delete
  2. kalau cuti, memang makann je kannn.. huuhhh.. ni kannn badan melompat2 je lagi niii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg best kak.Sy kalo hari cuti jarang dapur berasap,tak tau lah napa.hihihihi

      Delete
  3. saya tak prnah try manhattan fishh..nampak cam bestttt..mesti try nih...

    ReplyDelete
  4. Aah,sedap.memula husband ajak makan situ mcm keberatan sbb tak suka sgt ngan ikan (lupa plak ada seafood),tapi bila try,eh sedap plak.hehehe.tp jgn order soup,x sedap,cair.ni tips,yg lain okey.:)

    ReplyDelete
  5. QUANTUM BINARY SIGNALS

    Get professional trading signals sent to your mobile phone every day.

    Follow our signals today and earn up to 270% per day.

    ReplyDelete