Friday, 15 February 2013

CAFE BELLAGIO,PLAZA MASALAM

Cuti panjang sempena CNY,aku dan family tak ke mana-mana.Dah 2 thn berturut turut dah mcm ni.Sebabnya,nak mengelak kesesakan.Tapi utk ilangkan boring,masih merayap kat shopping complex area KL ni tapi masih mengelakkan tempat2 yg sesak.IKEA contohnya.Tahun lepas dah terkena,ingatkan raya-raya IKEA kosong,rupanya makin melimpah ruah.

Jadi,amik iktibar...hehehehehehe.Kalau merayap pun sekadar cari tempat makan sebab aku pun nak raya jugekk,jadi dapur tak berasap.Kehkehekehekeheh.

Memula,aktiviti sebelum cuti raya.Masa ni last day sekolah.Biasanya time CNY banyak kedai akan tutup bercuti panjang so hari Jumaat ialah hari untuk men"settle"kan segala urusan...Oh My English !!

So,pagi tu,lepas hantar Hakim ke sekolah,aku pergi bank dulu,pastu  breakfast dgn Amani + Rafhanah kat Plaza Masalam.Ingat nak pekena roti canai kat Pelita tapi dah bosan.Boleh kata tiap kali aku singgah bank kat Seksyen 9 tu,kat Pelita lah aku lepak ngan si kecik sampaikan mamak-mamak situ dah hafal muka aku anak beranak...asyik.."Kakak...".Hehehehee.Kalau aku datang sorg,mesti ada sorg waiter tu akan dtg tanya.."Kakak...mana itu budak kecik?"

Eh,panjang plak melalut.So pagi tu,aku round sekejap,ingatnya nak terus masuk Giant beli barang dapur tapi on the way ke Giant,aku "ter"singgah kat satu cafe ni.Cafe ni baru bukak...masa mula2 bukak,mcm kiosk kecik jual pastri jer.Pastu skang dah expand,menu dah tambah,dah ada hidangan spaghetti,sosej,kek,macaroon (betul ke aku eja?) etc,kerusi meja pun dah ada.Comel jer cafe nya.Kebetulan terpampang plak gambar sosej kat kaunter,si kecik terus..."Abuuuuu...adik nak nak nak yg ni..." 
Hamboiii...sampai 3 kali nak nya...

Jadi,apa salahnya try...


Ni lah sosej yg si kecik sampai 3 kali cakap nak.Tapi.....tak sampai dua slice (aku potong kecik2) pastu dia tanak dah.Sibuk nak main.Yang ni tak berapa kena ngan tekak aku,tapi ada org suka jer sebab aku mintak dia pack kan dan bila bawak balik rumah,licin adik ipar aku kerjakan.



Yang ni aku punya.Chicken Pai dengan pastri apa ntah tu...hehehehehe.Lupa plak.Ada inti cekelat.Yang ni...memang sedap.Nyesal amik 2 ketul jer..pastrinya memang sedap.Capuccino tu direkemen oleh budak cashier.Pandai dia jek aku....biasanya aku kureng sket ngan kopi2 kat cafe ni pasal rasanya strong sgt dan pahit.Tapi budak tu cakap tak rasa pahit sgt so try ajerlah.Memang betul...utk penggemar kopi tegar,maybe tak rasa apa,tapi bagi untuk org mcm aku sangat sedap.Recommended...


 
Amani asalnya order spaghetti tapi tgh tunggu order,waiter datang cakap kena tunggu lama sket sebab spaghetti baru rebus.Nak gelak plak tapi betul gak.Pagi lagi,cafe baru bukak dah order spaghetti.Takpelah,aku faham...kehkehkeh..so aku suh Amani gi pilih apa dia nak.Masa kat kaunter,ada sorg akak,beria mintak maaf sbb tak dapek nak hidangkan spaghetti.Owner dia kut..ntahlah.Takpe kak,saya faham...so Amani amik blueberry cheese cake.Licin tak tinggal sikit pun kat aku...huhuhuhuhu.

Nama cafe ni CAFE BELLAGIO.Kat plaza masalam depan kedai speedy video.Bolehlah try kat sini utk nak minum petang ke,minum pagi ker..suasana santai dan tenang jer.Plus budak cashier dan waiter pun baik ajer...lahai...cam nak buat menantu sopan sungguh...hahahaha.

Eh...baru CNY eve,entry dah panjang berjela...sambung esok ajerlah.Nak masak daaa.Isteri mithali lah katakan.

Err...dah boleh bersurai yer...kehkehkehkeh...wassalam...jumpa esok tau....kalo aku tak mungkir janji lah.

5 comments:

  1. Kalau tak rasa kita tak tahu makanan kat restoran tu sedap ke tidak kan......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul betul.Mmg suka try sana sini.Kalo sedap rekemen..tak sedap bising,hahahaha

      Delete
  2. Dear..thanks sebab sudi baca my blog. blog suka2 je tu...just like to share.. nanti2 kita jumpa lah kann.. sekampung rupa2nya. heee

    ReplyDelete
  3. Quantum Binary Signals

    Get professional trading signals delivered to your cell phone daily.

    Start following our signals NOW and make up to 270% a day.

    ReplyDelete