Sunday, 1 June 2014

SALAH TARIKH KENDURI KAHWIN

Assalamualaikum..

Selepas 3 siri entry yg emo gitu..back to entry yg santai.Cerita cerita drama ni aku kureng sket tapi demi mengambil iktibar...apa salahnya.Lagipun..ini bkn drama rekaan,ini drama realiti.

Sebab tu bila aku tgk cerita..aku prefer cerita genre komedi.Walaupun lawak bangang..aku sanggup layan sebab mengambil prinsip bapak aku dlm memilih drama ," Kita ni dah cukup banyak masalah,kenapa nak pilih tgk cerita yg byk masalah jugak? Tak ke pening kepala memikirkan tu?" Hahahahaha...sempoi lah abah.Dia memang lah,asyik tgk cerita binatang ajer,memang lah tak suka drama manusia....muahahahahahaha.

Nak cerita kisah kenduri hujung minggu aku.Minggu lepas,hari Sabtu...laki aku ajak gi kenduri kahwin kawan dia.Kebetulan dekat...Seksyen 11 ni je.Apalagi...layan nasi minyak kan best..hehehehehe.

Maka,bersiap sakanlah aku.Siap anak anak aku pakaikan dress labuh lagi.

Tetiba masa nak keluar rumah...laki aku tetiba cakap.."Abg tak ingatlah yang,hari ni ke besok? Kad tinggal kat opis"

Dengar jer mcm tu,aku masuk balik dlm umah,ambil baju biasa utk anak anak,masukkan dlm beg.Pastu...jalan.

Seperti yg diduga,sampai jer kat dewan...kosong.Walhal baru pukul dua.Yang sambut kitorg cumalah pintu gerbang dan bunting gambar pengantin.Sah...memang sah...kenduri tu esok.Heh...

Maka sebagai denda,aku ajak laki aku ke Sunway Pyramid.Dia okey jer..lagipun dia teringin nak makan kat Manhattan Fish Market.Dalam kereta aku suruh anak anak salin baju biasa.Seb baik bwk baju spare.

Aku plak...hmmm...pakai ajerlah jubah tu.


Muslimah sungguh imej aku time ni..kohkohkoh....


Budak tecik ni kene dibagi finger food baru lah dia nak duk diam.Kalo tak..mau keluar kerusi.Siap pusing tegur org sebelah.Peramah sgt ko nak...besar sok jgn peramah melampau ngan anak dara org yer...mau dapat 4 menantu dari ko sorg ajer..agagagagagaa...

Esoknya...
Barulah pergi ke kenduri sebenar...hehehehehe...akhirnya hajat nak makan nasi minyak terlaksana.


Aku suruh anak aku posing dengan berlatarbelakangkan pengantin..hahhahaha.Senonoh sgt perangai.

Itu cerita weekend lepas.Ini cerita semalam pulak.Mcm biasa,laki aku dgn confident ajak gi kenduri.Kali ni kat KL.Kat dewan yg bersebelahan dgn Hospital Pusrawi tu.Kemain aku melaram belit2 shawl.Dia dh lah push aku suruh siap cepat2.Aku ni dalam kalut nak siapkan 4 askar,iron baju dia lagi sampai terlupa ambik stokin Fatih.

Dalam kereta baru perasan tudung tu terbalik.Adohai,dalam kereta tu jugak aku bukak balik,lilit balik.Pastu mmg takde lah semenggah mana.Lantaklah.

Sampai kat dewan,dia terkejut tgk kat bunting ada gambar pengantin lain.Aku tanya lah dia...bwk kad tak? As usual...kad simpan kat opis.Pastu dia tanya aku balik...hari ni 1hb Jun kan? Adohai....sah lah ko salah tarikh lagi bang....hari ni 31hb Mei...

Dah lah lapar...hukhukhuk.Denda lagi sekali.Aku nak makan nasi Arab.Maka singgahlah kami kat Wadi Hadramawt.


Walaupun dah salah kenduri...posing tetap posing kat depan pintu utama nak ke dewan...hehehehhehe...


Gambar makanan takyah snap lah.Sah sah lah lapo...ada masa plak nak ambik gambar...idok ler.Terkammmm....

Esoknya,time kenduri sebenar...kami dah malas nak pergi.Yelah,laki aku tu dah lah kerja KL hari2 ngadap jammed.Pastu weekend pun jammed.Nama nak ulang lagi masuk KL dua hari berturut2 di masa cuti...memang tak laaaa...

Haih la...next week kalo dia ajak gi kenduri lagi...aku kene make sure kad jemputan kat tangan.Kalo tak kirim salam.

Sekian....

5 comments:

  1. Hehehehe...dah lah dua weekend berturut turut...stress jer...hahahahaha

    ReplyDelete
  2. Aduh..hari ini dlm sejarah betul hehhehehhe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg dlm sejarah..hehehhe.Kenduri first takpe lg sbb x terserempak ngan sapa sapa.Kenduri yg kedua...sbb keluar lif terus pintu dewan...mmg terpinga pinga.Malu tau sbb tuan rumah duk depan pintu dewan...hihihi

      Delete
  3. QUANTUM BINARY SIGNALS

    Professional trading signals sent to your mobile phone daily.

    Follow our signals NOW & gain up to 270% per day.

    ReplyDelete