Thursday, 27 March 2014

PEARLVIEW HOTEL,SEBERANG PERAI PENANG

Assalamualaikum...

Cuti sekolah start Sabtu lepas dan...marilah bercuti.Ke Seberang Perai,Penang.Bukan cuti pun...saja ngikut laki outstation.

Masa survey hotel kat internet,ada 3 yg berkenan.Sunway Hotel,fully booked.Ixora Hotel,aku terbaca dr blog review..takde swimming pool dan bathtub (utk anak anak ler..kang dorg bosan).Tapi yg bestnya Ixora Hotel,bangunannya bersambung dgn megamall.Mengenangkan aku takde masa nak bershopping sengsorg dgn 4 anak kecik,so cari option lain.

Pearl View Hotel.Ada dua wing.Satu Fajar Wing dan satu lagi new wing.Aku call tanya ada swimming pool or bathtub...katanya swimming pool xde.Kalo nak bilik ada bath tub..amik saja kat Fajar Wing.So...booked saja kat situ.

Utk hari tu,kami amik Corner Suite Room.Rate dlm RM300++ semalam.Amik bilik tu sbb bilik biasa yg ada katil King size dah penuh.

Layan gambar...tapi kalo tgk kat website,sama lah.Bukan apa,byk kali dh terkena...kat website lain,bila pegi lain.Benci tau..tipah tak suka tertipu hokeyy.Tapi,kali ni sama cam kat website.







Hotel yg cantik dan bersih.Kengkadang sesetengah hotel nampak cantik tp bilik air sedeyyy..yg ni sangat okey(ni contoh la...bkn nk ngulas psl jamban) Staff pun sangat friendly dan helpful.Most of them tak boleh berbahasa melayu jadi tergagap gagaplah gua speaking bhai...hukhukhuk.Aku ni pelat mat salleh tak pandai sgt..cakap pelat bayi terer lah.

Nama jer bercuti tapi hakikatnya berkurung dlm bilik saja.Yelah,kut ada swimming pool,boleh gak turun mandi.Jadi,anak anak aku berendam dlm tub sampai 3 kali pun aku biarkan aje.Sian.

Bila laki aku balik,kami keluar gi makan.Jauh jugak merayau sampai ke Bukit Mertajam sbb nak pekena char kuew teow yg tersedap kat Penang (kwn laki aku cakap) tapi bagi aku biasa ajer.Takdelah tak sedap tapi Sani Char Kuew Teow kat Sg Dua depan USM tu lagi best kut.Tak tau Sani tu ada lagi ke tak..dh lama tinggalkan USM tu...huhuhuhu.

Tapi...bila meredah sampai ke area The Summit Bukit Mertajam pun mengimbau kenangan silam gak.Kat situlah tempat melepak masa belajar matrikulasi kat SOKSEK thn 98 dulu.Rindunya zaman muda remaja...sobsobsob.

Maka disebabkan kebosanan,mcm2 anak anak aku buat kat dlm bilik tu.Rafhanah main simpan brg kat dlm safety deposit box sampai terkunci.Tergelak staff hotel yg tolong bukak safety box tu bila tgk kat dlm tu ada buku Amani.

Dan....ini lagi satu yg diorg kerjakan.....









                         LIPSTICK DEN!!!!!!

3 comments:

  1. Bestnya ..... jgnkan rafhanah, aku dulu pun masa muda remaja dulu pernah juga kacau safety box dlm bilik hotel. Sekali terkunci wallet kat dlmnya, kelam kabut call staff hotel tu. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..pernah jugak main main box tu..tp tak letak wallet lah.Letak selipar hotel..dh terkunci..lantaklah situ..hahahhahaha

      Delete
  2. mcm best je ni
    klau ada anak2 sronok la booking hotel yg ada tab mandi kan.dorng suka sgt.

    *itu yg saya mls nk letak dkt tong sampah.
    takut alam glora buang je.hukhuk
    ntah jadi.mcm sronok plak kumpul.kurang2 dpt la jaga alam sekitar.hihi.

    patutnya para pengilang xpayah hasilkan sgala mak neka dlm bentuk plastik gitew.buat aje style refill tu bebanyak. kan snng nak mmbuang.. mmmm..

    ReplyDelete