Friday, 4 October 2013

STRESS HARI JUMAAT

Assalamualaikum...
 
Stressssss......
 
Tetiba rasa stress.Tak tahu kenapa..rasa stress ajer..
Malas nak bercakap,laki balik pun tegur napa aku diam ajer,dia balik pun aku wat bodoh ajer.Time dinner aku duk dlm bilik.Diorg abih makan,aku pun keluar makan sorang sorang.Layan perasaan sendiri.Tau tau abih nasi sepinggan,semangkuk serunding,roti gardenia tiga keping.
 
Hmmm...stress teruk bebenorlah gamaknya...
 
Masuk dalam bilik pun,aku diam tak bercakap.Duk ngadap handphone,main Candy Crush yg dah masuk 2 minggu tak lepas lepas lagi levelnya lantas menambah stress aku.Ciss...
 
Pastu bukak FB,scroll down tak berenti...sekali lagi laki aku menegur.Makin stress...
 
Terus popok Al-Fatih,bagi BF,dia tidur.Pastu,tidurkan Rafhnah plak.Daddy nya,pandai pandailah tido sendiri ya...gua stress nih.
 
Semua dah selamat,keluar bilik.Kata org,makanan manis boleh mengurangkan stress.Godek godek esbok,ada coklat,ada aiskrim.Cantekkkk...
 
Selesai makan,tetiba aku terkejut.Aiskrim habis setengah tupperware.Giler tu!!Cekelat? Jgn citer lah,selesai sekeping 180g..bar besar tuh.
 
Ni bukan stresss....ni lapar nak mengketedarah...huhuhuhuhuhu.
 
I stress sebab I dah ada dabel chin tau..hukhukhukhuk...
 

8 comments:

  1. kami klau stress kami kuar mkn lg tambah stress hehe

    ReplyDelete
  2. bahaya stress cenggini mi....mujur stress jrg2 je...kalau stress ari2 tau la mcmna....asal stress je makan...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah,tau tau jer gemuk.Isy,heheheehe

      Delete
  3. samerla kita..bila tgk badan naik skit..dabel triple chin..rase nak hantok kepla kat dinding..bilalaaaa nak dapat body macam anjelina joli nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak mcm angelina x dpt lah kut ni ha,asal stress jer nk mkn.Cari makanan manis manis saje.Org lain stress ilang selera,ni tambah plak.

      Delete
  4. oo ingt stres sbb lainn..sbb tu ke hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pompuan kalo psl berat badan mmg bulih stress..hehehhe

      Delete