Friday, 27 December 2013

AKTIVITI CUTI SEKOLAH

Assalamualaikum...

Kesian kamu wahai blogku..owh...dasar pemalas betul aku lately.Maklumlah..sibuk duk pikir masalah negara........puiii...Tak mampu aku nak mengulas pasal isu sara hidup yg mencanak naik kebelakangan ni.Alangkan Prof Muhaya pun boleh kene bash sebab ulas isu ni,apalagi aku ni yg ntah sapa sapa tetiba nk bercakap pasal isu negara...Takuiit...takpe,aku simpan segala input,cadangan dan perancangan utk aku apply dlm kehidupan family aku.InsyaAllah...semoga dipermudahkan.

Jadi,hidup perlu diteruskan...

Agak lama dah kami sefamily tak jejak Sunway Pyramid.Maklumlah,kenalah jimat cermat sket.Aku ni dh lah tak keje,taklehlah selalu nk ngabihkan duit laki nak gi berlibur walaupun aku jarang shopping beli brg sendiri tapi byk mengketedarah kat tempat yg harganya #nakmeninggaltgkbill#.Gitu...bukan tempat 5 star pun tapi utk golongan cam aku ni kira dh class bebenorlah #komampu?#

Abaikan luahan perasaan di perenggan atas itu.Mari kita tumpukan kpd perenggan yg berikutnya lagi afdal.

Semenjak cuti sekolah ni,kami busy ngan wedding adik ipar aku pastu ikut laki aku gi Ipoh plak so xde masa nk bwk anak anak gi jenjalan santai.Jadi,hari Khamis aritu,adik ipar aku offer nk bwk anak anak aku keluar tgk wayang citer Frozen

Pastu tetiba rasa..eh,nak ikutlah.Tapi taknak tgk wayang sbb takut Fatih buat wayang kat dlm tu,sia sia bayar tiket.Jadi,aku ikut sbb saja nak ronda ronda lawat kawasan.

Memandangkan laki aku keje,maka aku telepon saja dia mintak izin nak merayap beserta dgn janji manis tidak akan membeli brg brg yg bukan bukan...ngeeee...

Movie start kul 1.20pm,kul 1.15pm still terkial kial carik parking.Penuh bhai...nasib baik aku beli tiket online


Dah settle hal parking,naik atas,kami berpecah.Dua org adik ipar aku bwk anak anak aku yg bertiga tu terus ke panggung sementara aku merayap dating ngan baby Al Fatih Bambam.

Memula aku masuk Jusco,ingat nak belikan baju tidur Fatih,sekali tgk kaunter cashier,mak ai,panjangnya que.Tak jadi beli...so gi cuci mata masuk Daiso jap.

Tapi tetap end up tak beli apa apa pun.Solehah sungguh aku kan..ingat janji kat laki.Puiii...

Lepas ke surau,masuk bilik baby nyusukan Fatih,Fatih dah tido...sepedek time.Nasib baik Fatih tak meragam,biasanya dia bosan duk dlm stroller lama lama.

Aku gi Kenny Rogers,cuba berlagak cool makan sorg sorg ditemani bayi yg sedang tido.Sedih giler rasanya bila waiter tu mati mati ingat aku tunggu seseorg sampaikan tanya aku dua kali "itu jer yg puan order?" dan letak dua set pisau garfu kat meja...huhuhuhu.Terus rindu kat laki.Chaittt...

Elok dh nak abih makan..Fatih bangun.Terus suap bubur dia yg aku bwk dr rumah.Dah settle,ngam ngam dorg semua dh abih tgk wayang.

Budak yg celik mata jer terus makan....






Ingat nak terus balik tp hakim ngadu lapar so pegi makan dulu.On the way nak blk,melintas kat kedai jual cupcake.Singgah nk beli tapi hampa sbb red velvet dah abih.Huwaaa...kecewa.Tapi sbb semua kek dia sedap..beli ajelah yg lain.

Tak sempat ambik gambar..dua dah ilang..heh
 Aku tak taulah tekak org lain kan tapi bagi aku...cupcake kat twelve cupcakes ni mmg terbaik.Lembut,sedap,kebabom lah kalau ikut standard selera aku.Aku suka red velvet dan Nutella..mmg sedap.Harganya kalau 6 ketul RM34+RM3.


Sebelum keluar dari Sunway,sempat lagi anak aku ambik gambar kat buaian kat tgh lobby tuh.Al maklumlah baru tgk citer Princess,berangan..

Org lain muka ceria..si Hakim merajuk




Jadi..itu sahajalah.Seronok tgk anak anak gembira walaupun ujung ujung diorg start buat perangai sebab letih gamaknya..

Takpe nak...enjoy your school holiday.Next week...back to school!!!

Yeah...aku plak yg malas ni rasanya....
























2 comments:

  1. Searching for the Best Dating Website? Create an account and find your perfect match.

    ReplyDelete
  2. Quantum Binary Signals

    Professional trading signals delivered to your mobile phone daily.

    Follow our trades NOW and gain up to 270% daily.

    ReplyDelete