Thursday, 6 June 2013

AKTIVITI CUTI SEKOLAH

Assalamualaikum...
 
Pejam celik pejam celik dah masuk hari Jumaat.Dah nak abih cuti sekolah.Anak-anak aku mesti tension kene gi sekolah balik...muahahahhaaa.Selamat back to school yer sayang-sayang ibu.Sekolah best apa....
 
Bukan apa bebudak ni,kat sekolah best sebenarnya,tapi kat rumah ni diorg boleh lepak layan youtube,punggah mainan sampai aku jadi tarzan suh kemaskan balik,tengok TV,selongkar peti sejuk 24 jam dan yg paling diorg suka,aku bagi kelonggaran tido lambat.
 
Lagi plak skang ni,Amani dan Hakim dah belajar tido kat bilik sendiri.Huhuhuhu,lama gila baru nak ajar anak tidur asing.Sebenarnya Amani dah okey tidur asing,masalahnya dgn Hakim.Tiapkali aku nak suruh dia tidur bilik sendiri,aku kene temankan sampai dia tidur.Last-last,ngan aku aku sekali jalan sampai ke subuh.Pastu,kalaupun aku terjaga dan balik ke bilik aku,dalam setengah jam lepas tu,tetiba ada jer dia kat bawah kaki aku...haishhh.
 
Jadi,masa school break ni,aku bagi kebenaran diorg tgk youtube kat Tab aku,dengan syarat mesti tidur bilik sendiri.Rupa-rupanya...depa layan sampai pukul 2-3 pagi ! Aduss...time aku bangun salin lampin Al-Fatih,aku dengar diorg duk bergelak ketawa lagi.Hampeh...terpaksalah transform jadi pontianak...kasi diorg tidur.
 
Nanti,sekolah dah bukak esok,jgn haraplah yer nak.Tak sanggup ibu nak dengar korg merengek pagi-pagi kena bangun awal.Kalau tanak ibu tukar jadi Mak Lampir,sila tidur awal...
 
Kesian jugak diorg ni bercuti sekolah time aku dalam pantang.Takde lah ke mana-mana.Biasanya kitorg balik Terengganu.Tapi,mak aku plak takde..dia berjoli ke Beijing.Huhuhuhuhu.Sepatutnya aku pergi jugak sbb trip ni maksu aku yg arrangekan.Pergi ngan semua adik beradik mak aku ( makcik makcik aku) .Dan trip ni dirancang dari tahun lepas.Aku budget,sempatlah aku kumpul duit kut .Sekali....balik dari meeting,tau tau pregnant.Itu takpe lah lagi...tau tau,due date lebih kurang sama ngan tarikh trip.Huwaaaaaaa....walaupun bersalin awal dari tu,stilllllll.....takleh ikut gak.Dalam pantang weh,sila sedar diri.
 
Tapi takpe...bersalin lagi best dari melancong...dapat baby lagi besar nikmatnya..hehehehe **ayat pujuk diri sendiri** Eh,betul apa aku cakap tuh.
 
Jadi,aktiviti pada musim cuti sekolah ni adalah memerap kat rumah.Tapi,kesian jugak kat diorg,so,hari tu lepas cucuk baby,aku bawak diorg gi Sunway Pyramid.Dua org adik ipar aku ikut sekali sebab aku tak drive.So,lepak gi makan dan belikan diorg mainan.
 
Tapi,pergi tak lama lah sebab kesian baby kecik lagi.Walaupun dia tak meragam tapi dia kecik sangat lagi so,tak mau lah lama-lama.Pergi makan,beli mainan and beli donut bawak balik.
 
Kami makan kat Delicious.Aku tak pernah pergi,tapi adik ipar aku kata sedap.Sesuai ngan nama kedai.Kat depan,sementara tunggu waitress set meja,kami jenguk kat kek yg diorg display.Gabak-gabak kek nya haaa.Makan sorg memang tak abih lah jawabnya.Ada brownies,red velvet,choc cake etc.


Interior design cantik dan simple.Kaler biru dan putih ajer.Tapi agak suram.Ala ala romantik

Baby Al-Fatih yg baik sangat hari tu

Brownies with ice cream.Sedappppppp.Ni adik ipar aku punya.Aku ngabihkan red velvet Rafhanah.Lupa snap gambar sebab sedap sangat...hehehehehehe
 
Spaghetti Carbonara...dua pinggan licin disental dek anak-anak den

Itu sajalah nak bebel dlm edisi cuti sekolah kali ini.Takpe,kita gi bercuti time weekend biasa sudahlah yer.Tunggu ibu dah abih pantang yer...pantang lah sangat.....




3 comments:

  1. cam same je dgn cerita anak2 akak ni.. sometimes sampai kul 3/4 pagi. bising lak tu kat dapur. masak maggi.. aduii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduhai,tapi takpe.Kasi can lah kan,ye tak kak?hehehehe

      Delete
  2. Do you need free Instagram Likes?
    Did you know you can get these AUTOMATICALLY & ABSOLUTELY FREE by registering on Like 4 Like?

    ReplyDelete